Fredrik Bloms
trädgårdspaviljong anno 1822

En av Karl Johantidens mest eftertraktade arkitekter var Fredrik Blom, geniet bakom bland annat Rosendals slott och Skeppsholmskyrkan. Bland hans mindre kända skapelser märks en fin liten trädgårdspaviljong som stod på en lummig innergård på Götgatan i Stockholm tills den revs 1989 efter år av vanskötsel.

Med hjälp av dokumentationen som gjordes vid rivningen så har vi nu låtit uppföra en exakt kopia av byggnaden med allt vad det innebär av handhyvlad panel och snickerier, munblåst glas, handsmidda gångjärn, linoljefärg och handfalsat plåttak. Byggnadens dekorationsmålade väggfält har sitt mönster från Blå salongen i Rosendals slott och det handhyvlade golvet är målat schackrutigt likt ett marmorgolv.

Fredrik Blom lyckades redan 1822 att pricka in yttermåtten för dagens friggebod så med andra ord behöver du inget bygglov för detta fantastiska lilla hus.

Byggnaden förs upp nyckelfärdig hos kund och kostar 395 000 inklusive moms. För mer information vänligen e-posta oss på adressen i sidfoten.

Ladda ner högupplöst illustration »
Ladda ner högupplöst illustration (i gult) »
Ladda ner planskiss i PDF-format »
Ladda ner planskiss - version 2, med genomgång - i PDF-format »